Baharat Firmaları
Kökleşik Türk mutfağında yaygın olarak kullanılan baharatlar sofralara baharat şimendifer. Bahar, köklü gerii ile Türk ısırmak ekinünün merkezinde nokta almaktadır. Bahar yahut temel malzeme olarak yemeklerde, tatlılarda, turşularda, reçellerde ilkin bulunmak üzere dayanıklı çok alanda damaklarda unutulmaz izler buzakır. Türk mutfağı, çoğunlukla tercih edilen baharatlarıyla ünlüdür. Kekik, kimyon, karabiber, türap biber, nane, pul biber ve tarçın adı verilen baharatlardan yalnızca bir kısmı kendine has özellikleri ile farklı tatlara sahiptir. Bu 7 çmüsavi baharat genel olarak her yemekte uygunluklarına nazaran kullanılmaktadır. Baharatları ısırmak pişirirken kullanabilir yahut yemekten sonrasında demleyebilirsiniz. Yaraşıklı yemeklerde esaslı oranlarda kullanabildiğiniz bugün, istediğiniz lezzetin özüne ulaşmanızı ve denemenizi sağlar. Ayrıca tabiatın kaynağından mevrut baharatların iyileştirici tesiri evetğu da biliniyor. Baharatlar, damak tadınıza seslenme fail en sağlıklı besinlerin başında hasılat. Tüm bu özelliklerin kenarı gün yemeklerinizi beş altı tebdil etmek isterseniz, bunu sofralarınızda birbirinden lezzetli baharat çeşitlerini seçerek yapabilirsiniz.
Lezzetli baharatlar
Baharatlar fiziki yapı, tatlılık, nitelik yahut kullanım amacı üzere farklı alanlara nazaran farklı kategorilere ayrılmaktadır. Dünyada 1000’e benzeyen baharat çeşidi vardır. Adlandırma her durumda farklıdır. Bahar isimleri, hazırlanışlarındaki temel daşenle vasıtasız ilişkili olma eğilimindedir. Asliye olarak baharat çeşitleri fiziki özelliklerine nazaran türap, kuru ve taneli bulunmak üzere üçe ayrılır. Bu tarzın örnekleri, tahıl olarak aşina en yaygın baharatlardan kuş üzümü ve çam fıstığıdır. Bu iki baharat aynı zamanda tatlılıkları ile bilinir fakat yemeklere bile eklenebilirler. Toz baharatlar ise çok yaygın oldukları bâtınin bâtınlerinde nitelik farklılıkları vardır. Örneğin kırmızı baharatların ham maddesi ekseri safran ve kırmızı biberdir. Acı bir tada sahiptirler ve ekseri ısırmak pişirmede kullanılırlar. Yeşil türap baharatlar muhteşem ölçübile nane ve kekikten elde edilir. Nane ve kekikten meydana getirilen baharatlar kayıt ve bâtıneceklerde kullanılır. Özellikle baharat karışımları ile şifalı bâtınecekler hazırlayabilirsiniz. Geniş türap baharatlar ortada üçüncü nitelik sınıflandırmasına sahip olanlar turuncu yahut turuncu türevleri olanlardır. Portakal baharatları ortada köri, zerdeçal, zencefil, kimyon, türap tarçın ve yenibahar bulunur. Bahar çeşitlerinin isimleri burada bitmiyor. Bunların kenarı gün yeryüzünde elan dayanıklı çok baharat bulunmaktadır. Görmüş olduğunüz üzere baharatlar, farklı örgüları ve bambaşka nitelikleriyle hala sofraların baş tacı. Ayrıca temelı baharatlar temel sınıflandırma kategorilerinin haricinde tutulmuştur. Sınıflandırma kategorilerinin haricinde tutulmalarının kök nedeni hiç şüphesiz turfa olmalarıdır. Bu baharatlar tropikal bölgelerde yetişen ve özel prosedür gerektiren konsantre ve etkili tatlar oldukları bâtınin çoğunlukla ıvır zıvır miktarlarda satılmaktadır. Sınıflandırılmamış baharatlara örnek olarak mavi haşhaş yahut zahter üzere baharatlar verilebilir. Bu baharatlar hem bayağı şifalı hem bile özellikle tatlılarda damak tadınıza yeni bir soluk getiren tatlardır. Kategori haricinde bileğerlendirilebilecek sair baharatlar ise baharat karışımlarıdır. Bu karışımlar, takkadak fazla baharatın onat oranlarda bir araya getirilmesiyle oluşturulur. Ekseriyetle ete tatlılık izafe etmek üzere yalnızçlarla kullanılmaktadır. Ayrıca bu baharat karışımı ile etinizi pişirmeden önce hoşça baharatlandırabilirsiniz.
Seven Spices’ın kırmızı üyeleri
7 çmüsavi baharat Türk mutfağında çok kalburüstü bir yere sahiptir. Bu yedi baharat, Rum sınırları içinde en yaygın kullanılan tatlar ortada nokta almakta ve nedeniyle Türk mutfağının temelini oluşturmaktadır. Sık kullanımları hasebiyle yiyeceklerde hoppadak üstelik edilmekle kalmaz, aynı zamanda yiyeceklerin lezzetini üç ila dört kesme fazlalıkrırlar. Rum mutfağında son mertebe uyumlu ve yaşamsal olan bu yedi çmüsavi, ekseri bir arada baharat seti olarak satılmaktadır. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Rum mutfağında önemli bir yere sahip olan türap yahut pul üzere biber bazlı baharatlar hoppadak hoppadak bütün yemeklerin temel malzemesidir. Üretimi bâtınin bezgi biberi adı verilen özel bir biber türü gerektiren bu baharat türü, sağlıklı örgüsıyla da kaynak dolduruyor. En çok C vitamini deposu olarak bilinir. Esenlıklı olmasıyla ünlü olan acı biber ve türevleri, örgensel baharat ailesinin en önemli üyelerindendir. Hem yedi kök baharat ortada nokta yer hem bile Güneydoğu Rum ile özdeşleşen ve biber özü bâtınaziz bir sair baharat ise isottur. İsot, Şanlıurfa mutfağının cevahirı denilebilir. İso biberinden elde edilen bu baharat, sair biber baharatlarından farklı olarak türap kıvamı ve rengiyle hoppadak üstelik edilir. Ayrıca dokunaklılığın pullardan farklı olarak ağızda elan geç yayılması da İsot’u bu derece özel kılan özelliklerinden biridir. Yedi baharatın karışımı olan fakat farklı bir örgüya sahip olan baharat Poy Spice’dir. Poy baharatı, özellikle kahvaltıda ekseri yemek ve zeytinyağı ile tüketilen sağlıklı bir karışımdır. Kahvaltılarınıza yeni bir soluk sürüklemek bâtınin Poy Spice’ı tercih edebilirsiniz.
Rum mutfağının kuzeyı Seven Spices
Yedi baharatın ihtimal bile en aşina üyesi olan karabiber, hem tane hem bile türap halinde sunuluyor. İrmik, kırmızı ve beyaz ten ürünlerinde vasıtasız pişmiş gıdaların üzerine konularak yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu aromatik görünümlü baharat, har iklimlerde yetişen karabiberlerden örgülır. Hindistan, Afrika, Brezilya ve Malezya üzere ülkeler tropik bölgelere ihtiyaç duymaları hasebiyle karabiber üretimi bâtınin mükemmeldir. Ayrıca yemeğe pişirme esnasında karabiber tozu eklenir ve yemeğin kök yapısını oluşturur. Hem karabiberin hem bile tahılın en faydalı tarafü sindirimi kolaylaştırması ve sindirim sistemini desteklemesidir. Karabiber özellikle belirli miktarlarda tüketildiğinde sindirim sisteminiz üzerinde faydalı etkilere sahiptir. Yedi baharat ortada bir ayrıksı kuzey olan kekik, geniş bir kullanım yerı sunmaktadır. Kekiğin Türkiye sınırları içinde gani miktarda yetişmesi, kekiğin birsonsuz varyasyonda kullanılmasının temel sebebidir. Keyif kelime konusu evetğunda, birsonsuz ulaması olan in üzeri sistemi bâtınin iyidir. Kekik otu üzere temelı çay türleri günün ahir yorgunluğu çıkarmak bâtınin elleme gelebilir. Bir sair baharat ise kimyondur. Kimyon, Türk mutfağının en sevilen baharatlarından biri evetğu bâtınin Rum’nun gözbebeği olarak da bilinir. Gerektiğinde ten ürünlerine lezzet katan bu baharat hoppadak hoppadak her yemekte kullanılabilir. Baharın bâtınindeki esanslara ilgilı olarak farklı özlara elleme gelebilmektedir. Bu açıdan bâtınerik ve hammaddelere nazaran uzmanlardan takviye alarak ürünleri dağıtırken kullanım önerilerine uyabilirsiniz.
Habbe kök direği olan baharat çeşitleri ve ocaklık kullanımları, esaslı orantıda ve esaslı miktarda kullanıldığında her yaştan kullanıcıya elleme gelebilir.
Olağandışı ve karanlık baharatlar
Sayısız baharat çeşidi vardır. Kendi özel baharatlarımızın kenarı gün karışım örgüsına sahip olanlar da sofraların lezzet merkezi olarak yerini alıyor. Farklı türlerin birleşimi olan çeşni, ekseri birkaç baharatın ve bu baharatlara zevcelik fail aromatik otların karışımıdır. Bayağı popüler olan bu karışımlar hem tatbik hem bile lezzetli çözümlerdir. Popülerliği hasebiyle adından sıkça kelime ettiren karışım ise Tuzot baharat çeşitleridir. Tuzot baharatını her türlü etli ve etsiz yemeklerde, böreklerde, çorbalarda, pilavlarda, eriştelerde ve çok elan fazlasında kullanabilirsiniz. Örneğin sevdiklerinizle yapacağınız bir piknikte her bugün kenarınızda bulundurduğunuz köfte çeşnisi ile etinizi hızlıca baharatlandırabilirsiniz. Köfte Çeşnisinin temel maddesi kişniştir. Fakat birsonsuz farklı baharat bâtınerir. Türk köftesine adını veren en kök maddelerden biri bile bu köfte çeşnisidir. Dolma ya da kebap üzere yiyeceklerde yaygın olarak kullanılan bu ürün sebebiyle hem damağınızda tatlılık bırakan hoş bir deneyim yaşarsınız hem bile yiyecekleri elan hızlı sindirir ve sağlıklı bir ısırmak yersiniz. Bir sair karanlık baharat ise sumaktır. Sumak özellikle hoş bir tada sahiptir. Ilişikşi tadı sebebiyle özellikle salatalar bâtınin uygundur. Fakat sumak baharatı ekseri salatalarda, çorbalarda yahut ten yemeklerinde kullanılır. Hangi akarsuşların saf özlerinde antioksidan bâtınerdiğini kaygı ediyorsanız ürün birtakımnda inceleyebilirsiniz.
Bir cevap yazın